Antwerp blijft op kop in 2e

Antwerp heeft op bezoek bij Cercle Brugge 2-2 gelijk gespeeld. Mathieu Cornet kopte in de slotminuut de 2-2 voorbij de Cercle-doelman. Daarop gingen bijna 5400 bezoekende Antwerp-supporters volledig uit hun dak. The Great Old blijft zo op kop in tweede klasse. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft het stamnummer één nog 1 punt meer dan eerste achtervolger Eupen.

Een overvol bezoekersvak in Jan Breydelstadion, met meer dan 5400 Antwerp-supporters zorgde voor veel sfeer. Maar veel goed voetbal kregen ze aanvankelijk niet te zien. In de 21e minuut verschalkte aanvaller Joren Dom z'n eigen doelman met een rake kopbal, 1-0 voor Cercle. Antwerp eiste de bal op maar tot echte grote kansen kwam het niet. The Great Old mocht gaan rusten bij een 1-0 stand, in het voordeel van Cercle Brugge.

Geen beterschap voor Antwerp in het begin van de tweede helft. Na amper twee minuten kopte Cercle-spits doumbouya na nonchalant verdedigen de 2-0 voorbij Antwerp-goalie Kudimbana. Antwerp in slechte papieren Maar toen brak het moment van Mathieu Cornet aan. In de 60e minuut stond de 25-jarige spits op de goeie plaats en tikte hij de bal voorbij doelman Van Damme en in de 94e minuut kopte hij op voorzet van Anthony Limbombe de gelijkmaker tegen de touwen na dom balverlies van Cercle. Het uitvak ontplofte, 5400 uitzinnige RAFC-supporters slaakten een zucht van opluchting.  

Antwerp blijft door dit gelijkspel aan de leiding in tweede klasse. Eupen staat één punt achter op de Great Old. Met nog drie speeldagen te gaan kan het nog alle kanten uit in de Proximus League. Pittig detail: op de laaste speeldag staat Antwerp - Eupen op het programma.