Leicester heeft titel binnen handbereik

Leicester heeft een nieuwe stap richting eerste titel in de Premier League gezet. Het won met 0-2 op het veld van Sunderland. Jamie Vardy nam beide doelpunten voor z'n rekening. Vardy is dé man van het seizoen bij Leicester, de 29-jarige Engelsman scoorde nu al 21 competitiedoelpunten.

Leicester bleef lange tijd op 0-0 steken op bezoek bij Sunderland. Het duurde tot minuut 65 toen Jamie Vardy de ban brak, meteen z'n 20e doelpunt van het seizoen. Tien minuten voor tijd had Leicester geluk, toen Sunderland-middenvelder Rodwell van dichtbij niet kon afwerken. In de absolute slotminuut besliste Vardy de wedstrijd met z'n 21e van het seizoen.

Eerste achtervolger, Tottenham nam later op de avond, in eigen huis vlot afstand van het Manchester United van Louis Van Gaal. De Londenaars wonnen eenvoudig met 3-0. Door deze overwinning blijft de achterstand op de leider beperkt tot zeven punten en werpt Tottenham zich op als de grote titelconcurrent van Leicester City.  

De nummer drie in de stand, Arsenal, liet zaterdag al punten liggen in een spektakelstuk met West Ham. Het verschil met Leicester bedraagt dertien punten. Arsenal heeft wel nog een wedstrijd tegoed.