KVM pakt 6 op 6 en is leider in PO2B

Bekijk het matchverslag vanaf 18:30.

KV Mechelen heeft in het eigen AFAS Stadion gewonnen van Lokeren. In een herhaling van de play-off 2 finale van vorig seizoen haalde Malinwa het met 2-1 van de club uit het Waasland. Mechelen komt zo aan de leiding in groep B.  

KV Mechelen nam de wedstrijd van bij het begin in handen en kwam al na vier minuten op voorsprong. Paulussen zet goed voor op Rits en de middenvelder kon vrijstaand binnen koppen. Acht minuten later stond ook de 2-0 al op het scorebord. Matthys legde de bal klaar voor Verdier, die hard op Verhulst knalde, maar in de herneming trapte Sofiane Hanni zijn vijftiende competitiedoelpunt van het seizoen binnen. Malinwa behield daarna de controle en kwam bijna op een 3-0-voorsprong. Verdier omzeilde de verdediging van Lokeren en zette laag voor op Matthys, maar Odoi zat er nog net tussen en voorkwam zo een derde Mechels doelpunt.

De thuisploeg begon ook het sterkst aan de tweede helft met kansen voor Paulussen en Matthys. Lokeren, dat onmondig was voor de pauze, kwam iets beter in de match en kon na 63 minuten de aansluitingstreffer maken. Gillet hield eerst nog een kopbal van Joao Carlos uit zijn doel, maar in de herneming scoorde invaller Enoh voor de bezoekers.

Lokeren zakte na dat doelpunt opnieuw in en KV Mechelen creëerde heel wat kansen. Vooral Nicolas Verdier dreigde veel, maar scoren lukte niet. Malinwa pakt zo zes op zes en is alleen leider in groep B van play-off 2.