Club Brugge zet Gent op zeven punten

Bekijk het matchverslag vanaf 2:45.

Club Brugge heeft in eigen huis de topper tegen AA Gent gewonnen met 2-0. Een owngoal van Stefan Mitrovic tien minuten voor tijd bracht Club op voorsprong. Vijf minuten voor tijd kreeg Gent een unieke mogelijkheid om langszij te komen, maar Gouden Schoen Sven Kums miste een strafschop. Club-doelman Butelle hield de elfmeter knap uit z’n doel. José Izquierdo trapte in de slotminuten nog de 2-0 binnen. Door de overwinning zet blauw-zwart Gent nu op zeven punten. 

Voor beide ploegen stond er heel wat op het spel en dat was te zien aan de openingsfase van de eerste helft. Zowel Club Brugge als Gent maakten er een stevige eerste helft van met veel duels en overtredingen. De beste kans uit de eerste helft was voor de Bruggelingen, maar Thomas Meunier trapte net over. Club claimde ook nog twee strafschoppen, maar in beide gevallen ging ref Delferière niet op die vraag in.

In de tweede helft voerde Club de druk nog meer op. Via José Izquierdo kreeg het twee uitstekende kansen, maar de lat en een uitstekende redding van Sels hielden de Colombiaan van een doelpunt. Tien minuten voor tijd viel Felipe Gedoz in en bij z’n eerste baltoets verstuurde hij een staalharde voorzet. Die werd door Stefan Mitrovic voorbij Matz Sels gedevieerd: 1-0. Vijf minuten later had Gent dé kans op de gelijkmaker toen Sven Kums een strafschop mocht nemen na een fout van Izquierdo op Milicevic. Butelle werd echter de held door de elfmeter van de Gouden Schoen knap uit z’n doel te houden. In de slotminuut maakte José Izquierdo er op de counter zelfs nog 2-0 van.

Door de overwinning verstevigt Club Brugge z’n leidersplaats in het klassement. Het heeft nu zeven punten meer dan kampioen AA Gent. Anderlecht kan over Gent naar de tweede plaats springen als het zondag wint van Zulte Waregem.

 

3 keer bekeken