Arsenal laat opnieuw dure punten liggen

Arsenal mag de titeldroom voor dit seizoen bijna opbergen. Na een spektakelstuk tegen West Ham United bleven de Gunners achter met één punt. Te weinig om dichter bij leider Leicester City te kruipen. De achterstand is ondertussen opgelopen tot tien punten, maar de leider trekt zondag nog naar Sunderland en kan de Londenaars mogelijk op 13 punten zetten.

Een kloof die stilaan onoverbrugbaar lijkt te worden. Arsenal heeft wel nog een inhaalwedstrijd tegoed. West ham kon voor de confrontatie van zaterdag al vier wedstrijden niet meer winnen en Arsenal wilde graag een vervolg breien aan hun korte zegereeks.   

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de troepen van Arsène Wenger. Net voor de twintigste minuut zette Mesut Ozil, na een mooie doorsteekbal van de 19-jarige Alex Iwobi de Gunners op voorsprong. Een kwartier later verdubbelde Alexis Sánchez, opnieuw op aangeven van Iwobi, de score. De Londenaars na 35 minuten op rozen.

In twee dolle minuten voor de rust, maakte Andy Caroll die achterstand echter ongedaan. Twee keer stond hij op de juiste plaats, en bracht hij met een harde kopslag en een mooie volley de stand opnieuw in evenwicht. Rustten deden beide ploegen bij 2-2, na een aantrekkelijke eerste helft.

In de 52e minuut zette Caroll met een rake kopbal de Hammers op voorsprong. Erop en erover dacht een uitverkocht Upton Park. Arsenal eiste na de 3-2 de bal op, maar deed daar te weinig mee. Tot de bal twintig minuten voor tijd voor de rechter viel van Laurent Koscielny. Die twijfelde niet en trapte de 3-3 voorbij doelman Adrián.

Beide ploegen gingen na de gelijkmaker nog op zoek naar een doelpunt, maar gescoord werd er niet meer. Ospina ging enkele keren goed plat en hield zijn ploeg overeind. Ook Arsenal had nog enkele goede kansen. Na 93 minuten stond er 3-3 op het bord en daar schieten beide ploegen weinig mee op.     

3 keer gelezen