"Niet meer weg uit Belgische topzone"

Ivan De Witte, voorzitter van kampioen AA Gent, is duidelijk in een interview voor aanvang van de topper tegen Club Brugge: “wij gaan niet meer weg uit de topzone van het Belgisch voetbal.” Over de match tegen Club heeft De Witte het volgende te zeggen: “Het is een belangrijke wedstrijd, maar nog geen bepalende. We gaan zeker onze ambities niet verleggen na slechts twee wedstrijden in de play-offs. Dat zou niet getuigen van sportieve competitiviteit.”

Gent verloor op de eerste speeldag van play-off 1 twee punten in de eigen Ghelamco Arena na het 1-1 gelijkspel tegen Zulte Waregem. “De uitslag was niet zo gunstig, maar qua spelniveau vond ik dat we opnieuw aanpikten met ons niveau van rond nieuwjaar” aldus De Witte. “Het doel was dit jaar bevestigen. We zijn 2e geworden in reguliere competitie en hebben een uitzonderlijk goede Champions League-campagne gespeeld. Als we nu binnen de eerste drie eindigen, dan heeft AA Gent een goed seizoen gespeeld.”

Over de geruchtenmolen rond trainer Hein Vanhaezebrouck was De Witte duidelijk: “Hein is volgend seizoen zeker nog coach van AA Gent.” Vanhaezebrouck zou al gesproken hebben met het bestuur van Anderlecht. Zelf wil hij daar niet op reageren. “Het is niet het moment om daar nu iets over te zeggen, mijn focus ligt op het voetbal.”