Efficiënt Genk houdt punten thuis

Bekijk het matchverslag vanaf 0:50.

Genk en Oostende mochten de tweede speeldag van de play-offs aftrappen. Beide teams konden voor de wedstrijd nog geen punten sprokkelen. Genk voetbalde in de eerste helft drie kansen bij elkaar en kon twee keer scoren. Na de koffie zette invaller Samatta de thuisploeg op rozen. De Genkse fans konden nog een laatste keer uit hun dak gaan wanneer Kebano de 4-0 kon scoren.

Veel kansen waren er niet in de openingsminuten. Het was wachten tot minuut 12 toen plots Frank Berrier de bal tegen de lat krulde. Genk counterde meteen en Pozuelo mocht met de bal aan de voet heel ver komen. De verdediging van Oostende bleef maar wijken en Pozuelo plaatste de bal droog in de linkerbenedenhoek: 1-0! In de 20e minuut maakte Brecht Capon een kapitale fout door de bal in de voeten van Bailey te spelen. De jonge Jamaicaan lanceerde Buffel meteen en die kon zijn zevende doelpunt van het seizoen binnen trappen: 2-0! Na het doelpunt konden we slechts twee kansjes noteren. De eerste was opnieuw voor Berrier. Bizot kon het botsend afstandsschot klemmen. Genk was weer snel aan de overkant, Bailey legde het leer achteruit en Milanovski schoot vol overgave over het doel.

De eerste goede kans na de pauze was voor Bailey. Buffel maakte zich sterk tegen Lukaku en zette goed voor. Het schot van Bailey ging over. Het was lang wachten op een tweede echte kans. De ingevallen El Ghanassy moest voor gevaar zorgen en dat lukte. Zijn dribbel viel met een gelukje voor de voeten van Canesin. De Braziliaan schoot nipt naast de verste paal. Oostende drong aan maar deed te weinig met het balbezit. Het was Genk dat toch nog een kans bij elkaar voetbalde. Een mooie combinatie tussen Bailey en Buffel zorgde voor wat ruimte. Buffel had alle tijd om voor te geven en gaf de bal aan Kebano. Die besloot met een halve omhaal te zwak en te centraal. Invaller Samatta stond enkele seconden op het veld en was meteen bij de pinken. Hij kreeg meteen een kans aangeboden en maakte die heel keurig af: 3-0. Vijf minuten voor tijd maakte Kebano er nog een vierde voor Genk. Rozehnal verloor knullig de bal op het middenveld en de frisse Kebano wist er wel raad mee en plaatste overhoeks voorbij Ovono: 4-0. Door deze overwinning springt Genk over Oostende naar de vierde plaats.