Nieuwe CEO voetbalbond bekend

Koen De Brabander wordt vanaf 1 november de nieuwe secretaris-generaal van de Belgische voetbalbond. Dat heeft een beperkte delegatie van het Uitvoerend Comité van de KBVB beslist. Hij volgt er Steven Martens op, die in februari vorig jaar ontslag nam.

De Brabander werd verkozen uit 130 kandidaten en haalde het in de eindsprint van Bert Van der Wee, die tot voor kort de topkandidaat leek om Steven Martens op te volgen. De Brabander had immers zijn kandidatuur ingetrokken omdat hij aanvankelijk meer wilde verdienen dan de 300.000 euro die Martens jaarlijks kreeg, maar later kwam hij terug op die beslissing. Zo melden diverse media.

"Koen heeft met zijn ervaring en kennis met betrekking tot organisatiestructuur en leiderschap op ons allen een sterke indruk gemaakt", laat bondsvoorzitter François De Keersmaecker weten in een persmededeling. "We zijn ervan overtuigd dat we een erg integere en sterke secretaris-generaal hebben aangesteld."

Onbekende in voetbalwereld

De Brabander is een onbekende in de voetbalwereld. Tot 1 november zal hij actief zijn bij het internationale accountantskantoor BDO, een bedrijf waarvoor hij onder meer bedrijfsrevisies uitvoerde voor Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe. Verhaeghe, die straks vicevoorzitter wordt van de KBVB, maakte deel uit van het selecte gezelschap dat de nieuwe CEO moest kiezen. Hij ziet zo zijn geprefereerde kandidaat winnen.

De nieuwe secretaris-generaal is erg blij met zijn nieuwe taak. "Ik ben erg tevreden dat de keuze op mij is gevallen. Ik ben een gepassioneerde voetballiefhebber en hoop dat ik mijn ervaring zal kunnen meebrengen naar deze nieuwe wereld. We maakten ondertussen afspraken over de manier waarop ik in samenwerking met het Uitvoerend Comité, de raad van bestuur en het management de voetbalstructuren zal leren kennen. Tot 1 november wil ik mij echter met de grootst mogelijke focus wijden aan mijn taken bij BDO, waar ik dertig jaar aan de slag was. De verantwoordelijkheid ten opzichte van die klanten is voor mij op korte termijn primordiaal."

Foto: Kanaal Z

7 keer gelezen