Blijft Vanhaezebrouck trainer Gent?

Als het van voorzitter Ivan De Witte afhangt, staat het vast: Hein Vanhaezebrouck is ook volgend seizoen nog trainer van AA Gent. Vanhaezebrouck zelf wil op dit moment niet dieper ingaan op dat onderwerp. “Mijn focus ligt op het voetbal.”

Vanhaezebrouck staat in de belangstelling van een aantal clubs, vooral buitenlandse, maar Ivan De Witte is er redelijk zeker van dat hij bij de Buffalo’s zal blijven. “Ik ga ervan uit dat hij blijft. We hebben zijn contract verlengd en dat loopt nog twee jaar. Ik ga er dus van uit dat hij dat contract uitdoet en dat hij minstens tot en met volgend seizoen bij ons blijft.”

Ook Anderlecht zou interesse getoond hebben in Vanhaezebrouck, maar voorzitter De Witte gelooft daar niets van. “Ik acht dat niet mogelijk. De man heeft een zekere loyaliteit en correctheid en ik reken erop dat die zijn beslissing zullen beïnvloeden.”

Hein Vanhaezebrouck zelf is naar eigen zeggen niet bezig met al die geruchten. “Er wordt al heel lang veel gezegd, dus laat men maar zeggen. De kranten moeten gevuld raken, televisieprogramma’s ook, ik trek mij daar niets van aan. Ik kan zo formeel zijn als ik wil zijn en dat is dat mijn focus op het voetbal ligt en niet op andere zaken.”

 

Vanavond een uitgebreide reportage in Stadion, om 23u20 op VTM.