Zlatan naar rechter na dopingbeschuldigingen

De bekende Zweedse sportarts Ulf Karlsson heeft stervoetballer Zlatan Ibrahimovic beschuldigd van dopinggebruik. De spits van PSG laat dat niet zomaar gebeuren en trekt naar de rechtbank.

Volgens Karlsson kweekte Ibrahimovic tijdens zijn periode bij Juventus (2004-2006) tien kilo spieren in een periode van zes maanden tijd. “Dat is op zo’n korte tijd onmogelijk zonder doping”, aldus Karlsson, die tussen 2001 en 2004 aan het hoofd stond van de Zweedse atletiekploeg. De sportarts voegde er wel aan toe dat hij daar geen bewijzen voor heeft.

Ibrahimovic laat via zijn manager Mino Raiola weten dat hij een klacht zal indienen tegen Karlsson. “We gaan hem aanklagen voor het verspreiden van leugens. Hij heeft een zware fout gemaakt.” De aanvoerder van Paris Saint-Germain en de Zweedse nationale ploeg testte nog nooit positief op doping. “Hij schaamt zich er meer voor dat hij woensdag een penalty miste in het Champions League-duel met Manchester City. Hij zei dat het niet zijn taak is om te reageren op dit soort beschuldigingen”, vertelt zijn manager Raiola.