De Bruyne scoort in 2-2 tegen PSG

PSG en Manchester City hebben in een leuke wedstrijd 2-2 gelijk gespeeld in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Champions League. Kevin De Bruyne bracht de Citizens op voorsprong in Parijs, maar PSG zette de scheve situatie recht na goals van Ibrahimovic & Rabiot. Dankzij een doelpunt van Fernandinho een twintig minuten voor tijd kan City met een uitstekende uitgangspositie de terugmatch aanvatten.

Bij Manchester City stond Kevin De Bruyne aan de aftrap, en de Citizens begonnen ook goed met enkele gevaarlijke stilstaande fases. PSG nam echter het heft snel opnieuw in handen. Na tien minuten kwam City goed weg toen de Servische ref geen penalty floot voor een duw van Mangala op de doorgebroken Matuidi. Wat later kreeg PSG wél een strafschop na een fout op David Luiz. Zlatan Ibrahimovic zette zich achter de bal, maar de Zweedse superster zag z’n elfmeter gestopt door Hart.

Het zou niet z’n enige grote misser zijn. Na 23 minuten kwam Zlatan opnieuw oog in oog met Joe Hart, maar het schot van de PSG-spits ging net over. Na 38 minuten kwam dan hét moment van Kevin De Bruyne. Hij werd perfect aangespeeld door Fernandinho en trapte de bal staalhard voorbij de PSG-doelman. Voor De Bruyne het 2e Champions League-doelpunt voor City. Drie minuten volgde er wel ontnuchtering. Zlatan Ibrahimovic maakte z’n vorige missers goed en bracht PSG, met een gelukje, op 1-1. De Zweed ging goed jagen bij Fernando en devieerde de bal voorbij een verraste Joe Hart.

Na de pauze kwam PSG snedig uit de kleedkamer. De Parijzenaren kregen meteen een grote kans, maar Cavani trapte net naast. Wat later maakte Adrien Rabiot er toch 2-1 van. Cavani kon hard koppen en Hart kon niet anders dan de bal pal in de voeten van Rabiot duwen. Die nam het cadeau in dank aan. Man City moest achteruit en Zlatan liet het opnieuw na om te scoren: z’n kopbal spatte uiteen op de lat.

Manchester City kwam maar moeilijk aan het doel van PSG-doelman Trapp, maar na 72 minuten stond het wel plots gelijk. De PSG-defensie ging aan het blunderen en werkte een voorzet van Sagna niet goed weg. Fernandinho profiteerde om de 2-2 binnen te trappen. Na die verrassende gelijkmaker kon PSG geen grote kansen meer creëren. Zo keert Manchester City met een goede uitgangspositie terug naar Engeland.