Real Madrid verslikt zich in Wolfsburg

Wolfsburg heeft woensdagavond Real Madrid flink verrast in de Champions League. De Duitsers – die in de achtste finales AA Gent nog uit het kampioenenbal knikkerden – legden nu ook Real Madrid over de knie. Rodriguez en Arnold zorgden voor een 2-0 overwinning.

De wedstrijd leek nochtans niet beter te kunnen beginnen voor de Koninklijke. Benzema verstuurde een lepe steekpass naar Ronaldo, die al na vier minuten de 0-1 tegen de netten prikte. Ref Rocchi keurde het doelpunt terecht af wegens buitenspel. Wolfsburg liet het niet aan zijn hart komen en krabbelde na een twijfelend openingskwartier recht. Na twintig minuten werd Schürrle door Casemiro erg licht gehaakt in de Madrileense zestien. Rocchi wees onverbiddelijk naar de strafschopstip, waar Rodriguez de openingstreffer voorbij Navas joeg: 1-0. Nog voor het halfuur verdubbelden Die Wölfe de score. De vrijstaande Arnold tikte van dichtbij een voorzet van Henrique in doel: 2-0. Real kwam voor de pauze niet meer verder dan een kopslag van Benzema, die naast het doel van Benaglio waaide.

Ook na de pauze kregen de Spanjaarden geen voet aan Duitse bodem. Wolfsburg trok een dubbele gordel op en speculeerde louter en alleen nog op de tegenaanval. Twintig minuten voor tijd resulteerde dat bijna in een derde doelpunt. Henrique leverde een perfecte diagonale pass af bij Schürrle, die de 3-0 van dichtbij onbegrijpelijk hoog over schoot. Real Madrid loopt dus een flinke kater op de Volkswagen Arena. Het verliest met 2-0 en moet volgende week flink aan de bak in eigen huis. Het heeft drie doelpunten (twee voor verlengingen) nodig om zich bij de laatste vier te scharen.

2 keer bekeken