De clash der miljoenen

Met Paris Saint-Germain en Manchester City staan er vanavond heel wat miljoenen tegenover mekaar. De twee nemen het voor het eerst tegen elkaar op in de Champions League.

PSG staat voor het vierde opeenvolgende jaar in de kwartfinales van het Kampioenenbal en hoopt dit seizoen eens een ronde – en liefst twee – verder te geraken. Voor de Citizens is het de eerste keer dat ze in deze fase van de Champions League geraken. PSG schakelde in de vorige ronde Chelsea uit, een bijna exacte kopie van een jaar geleden. City was te sterk voor Dynamo Kiev.

Voor de Parijzenaars loopt het huidige seizoen tot nu toe quasi perfect. PSG verzekerde zich in maart al van een nieuwe Franse titel en ook in de Coupe de France doet de club nog mee voor eindwinst. Bij City zetten ze alles op alles in de Champions League. In de Premier League staat de club vierde, vijftien punten achter leider Leicester. Over de landstitel mogen de Citizens dus bijna een kruis maken en in de FA Cup werden ze uitgeschakeld in de achtste finales. Met de League Cup haalde Manchester City dit seizoen wel al een troostprijs binnen. 

In totaal zal er vanavond ongeveer één miljard euro aan voetballers op het veld staan. Bij PSG heb je sterren als Zlatan Ibrahimovic en Angel di Maria, bij City staat er ene Kevin De Bruyne tussen de lijnen. City betaalde vorige zomer nog zo’n 75 miljoen euro voor de Rode Duivel.

U kan de clash der miljoenen vanavond live volgen bij 2BE vanaf 20u15.

4 keer gelezen