Bayern boekt zuinige zege tegen Benfica

Bayern München trekt volgende week met de kleinst mogelijke voorsprong naar Lissabon. Het scoorde in de eigen Allianz Arena slechts één keer tegen de Portugezen. Arturo Vidal zorgde na twee minuten voor de 1-0. 

Vanaf minuut één monopoliseerden de Duitsers de bal. Een bedrijvige Ribery zette zich in de tweede minuut goed door. Via een tussenstation kwam de bal bij Bernat terecht, die op zijn beurt Vidal bediende. De Chileen kopte de openingstreffer hard voorbij Ederson. Bayern had balbezit, al leverde dat geen grote kansen meer op. Ederson toonde zich attent op een steekpass van Alcantara, terwijl een tweede kopbalpoging van Vidal op het dak van het doel belandde. Pas net voor de pauze stak Benfica zijn neus aan het venster. Mitroglou probeerde een volley, maar zag die geblokt worden. In de herneming van Gaitán stond Vidal dan weer in de weg.

Ook in de tweede helft nam Bayern het initiatief. Halverwege de tweede helft kreeg Jonas de uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de Braziliaan raakte in twee keer niet voorbij Neuer. In de slotfase kwamen zowel Lewandowski als Lahm nog dicht bij de 2-0. De Pool kon zijn kopbal echter niet kadreren, terwijl Lahm de bal ook niet in een leeg doel kreeg. Benfica beperkt zo de schade in München. Het ontvangt der Rekordmeister volgende week met een duidelijke opdracht: minimaal één keer scoren.