Suárez loodst Barca voorbij Atlético

In een spektakelrijke partij in de Champions League heeft Barcelona met 2-1 gewonnen van Atlético Madrid. De Madrilenen kwamen nochtans op voorsprong via Fernando Torres, maar na diens rode kaart zetten de Catalanen de scheve situatie alsnog recht. Luis Suarez zorgde met twee doelpunten eigenhandig voor de 2-1.

Barcelona kreeg in de eerste helft geen voet aan de grond in het eigen Camp Nou. De Madrilenen wachtten af, bouwden een muur rondom de eigen zestien en timeden hun tegenaanvallen perfect. Vlak voor het halfuur liet een onoplettende Mascherano zomaar Koke lopen. Die stak de bal door naar de uit de rug van Alves opgedoken Torres. El Niño schoof de openingstreffer tussen de benen van Ter Stegen in doel: 0-1. Daarmee was meteen alles over de wedstrijd van Torres gezegd. Vlak na zijn doelpunt kreeg hij geel voor een overtreding op Neymar. Amper vijf minuten later kreeg hij z’n tweede geel voor een tik op de kuit van Busquets. De man-meer-situatie inspireerde de Catalanen niet meteen tot aanvalsdriften voor de rust.

Na de pauze toonde Barcelona een ander gelaat. Het creëerde een karrenvracht aan kansen. Een omhaal van Messi vloog net naast het doel van Oblak en verdiende beter. Hetzelfde voor een schot van Neymar, dat op de lat uiteenspatte. Op het uur kregen de Blaugrana wel loon naar werken. Suarez bracht ze naast én voorbij Atlético. Eerst devieerde hij een schot van Alba in doel. Een kwartier voor tijd zette hij een een-tweetje op met Alves en rondde dat eigenhandig af: 2-1. De Uruguayaan ontsnapte even later ook aan een rood karton. Hij trof Luis met de hand in het gezicht en mocht zich gelukkig prijzen dat scheidsrechter Brych slechts geel trok. 

Atlético Madrid verliest zo al voor de zevende keer op rij van Barcelona. Het heeft volgende week in het eigen Vicente Calderón wel aan één doelpunt genoeg om zich alsnog te kwalificeren voor de halve finales.

2 keer bekeken