Mbokani stopt bij Congo door aanslagen

Dieumerci Mbokani is niet langer international. De voormalige spits van Anderlecht en Standard nam die beslissing na de commotie die ontstond met de Congolese voetbalbond (FECOFA) na de aanslagen in Brussel. Dat meldt Voetbal International.

Mbokani stond op de bewuste 22 maart op het punt om te vertrekken vanop Zaventem richting Congo op het moment dat de twee bommen ontploften. Hij reisde uiteindelijk niet af. “Ik ben in Brussel gebleven bij mijn familie die ik door de aanslagen bijna kwijt was”, vertelt hij aan Congolese media. Mbokani verwittigde wel de mensen van de nationale ploeg. “Ik heb meteen na de aanslagen coördinator Theo Binamungu gebeld. Hij beloofde me terug te bellen, maar niemand heeft me nog gecontacteerd. De mensen van de FECOFA kunnen niet zeggen dat ze hebben geprobeerd mij naar Kinshasa te laten komen.”

Dat klopt niet volgens de Congolese bondsvoorzitter Constant Omari. “Natuurlijk zijn er problemen geweest op de vlieghaven van Brussel. Maar Cédric Bakambu zat toen ook op het vliegveld en is uitgeweken naar Charleroi. Hij deed er ook alles aan om nog te komen. We hebben Mbokani gebeld en hem een alternatieve route aangeboden naar Kinshasa, maar hij is niet gekomen.”

“Onredelijk behandeld”

Dat was onbegrijpelijk voor de Congolese voetbalbaas Omari. “Het leven gaat toch verder, ook na de aanslagen in Brussel? We beraden ons nu over een sanctie. Ook de bondscoach weet hoe wij erover denken.”

Mbokani, momenteel aan de slag bij het Engelse Norwich City, is niet van plan te wachten op die sanctie. Zijn beslissing staat vast. “Ik heb al de hele tijd problemen met de bond. Dat is ook de reden waarom ik besloten heb te stoppen als international. Ik wil niet meer voor Congo spelen, omdat ik onredelijk behandeld ben.”

3 keer gelezen