Simeone: "We zijn optimistisch"

Het Atlético Madrid van Rode Duivel Yannick Carrasco neemt het vanavond op tegen titelverdediger FC Barcelona in de kwartfinales van de Champions League. Een moeilijke tegenstander voor Los Colchoneros, maar coach Diego Simeone gelooft voor de volle honderd procent in zijn team: “We zijn optimistisch.”

Barça verloor afgelopen weekend nog de Clasico in het eigen Camp Nou van aartsrivaal Real Madrid, maar die nederlaag zal volgens Simeone geen invloed hebben op de match van vanavond. “We verwachten altijd het beste van Barcelona. We weten dat zij vol voor de overwinning zullen gaan, zeker omdat ze deze heenwedstrijd thuis spelen. We weten dat het een moeilijke wedstrijd zal zijn, tegen een heel sterke tegenstander, maar ik geloof in mijn team.”

Simeone verwacht ook niet veel verrassingen van beide teams. “Zij hebben een heel duidelijke speelstijl. Ze spelen zo al verschillende jaren en onder Luis Enrique doen ze het bijzonder goed. Wat ons betreft, we hebben een zeer solide filosofie en structuur.”

Atlético Madrid staat straks voor het derde opeenvolgende jaar in de kwartfinales van de Champions League. Voor Diego Simeone wordt het een jubileumwedstrijd. Hij zal voor de vijftigste keer in de dug-out van Atlético staan bij een Europese wedstrijd.