Geen Neymar op Copa América

Neymar zal in juni niet te zien zijn op de Copa América. Hij mag wel deelnemen aan de Olympische spelen in Brazilië. Barça vreest dat hij te vermoeid zou terugkeren, mocht hij beide toernooien spelen. Dat vertelde Barcelona-voorzitter Josip Bartomeu, in de aanloop naar de Clásico, in een persbabbel met enkele Braziliaanse journalisten.

Barcelona bracht twee weken geleden de Braziliaanse voetbalbond al officieel op de hoogte van deze beslissing, maar ontving nog geen antwoord. Brazilië werd nog nooit olympisch kampioen voetbal en wil daar dit jaar, in eigen land, verandering in brengen. De Copa América Centenario, die eenmalig plaatsvindt in de VS, is dan ook geen prioriteit voor de goddelijke kanaries. Dit toernooi wordt georganiseerd naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van de Zuid-Amerikaanse voetbalbond (CONMEBOL).   

De Braziliaanse bondscoach Dunga, sluit momenteel niet uit dat Neymar alsnog zal spelen op beide toernooien, maar Barça spreekt dat formeel tegen. Volgens voorzitter Bartomeu is de beslissing genomen en zal de ploeg er niet op terugkomen.

“Het zal onmogelijk zijn om ons te overtuigen om de speler twee keer te laten gaan. We zijn ons bewust van het belang van de Copa América, maar zijn van mening dat onze spelers hun rust nodig hebben na twee lange seizoenen.” Aldus Josip Bartomeu.

De Copa América is een officieel FIFA-toernooi en daarom kan Barcelona haar spelers niet weigeren om deel te nemen. De Olympische Spelen zijn dit echter niet. Barcelona maakt hier dankbaar gebruik van om de Seleção te dwingen een keuze te maken.