Antonio Conte is nieuwe coach Chelsea

Antonio Conte is de nieuwe coach van Chelsea, hij tekende vandaag een contract van drie jaar. De naam van de 46-jarige Italiaan ging al een tijdje in de lucht. Conte is momenteel bondscoach van Italië, maar hij maakte eerder al bekend dat hij na het EK in Frankrijk stopt als trainer van de Azzurri. Conte vervangt volgend seizoen interim-coach Guus Hiddink. Die doet nog wel het seizoen uit, maar verlaat Chelsea aan het eind van het seizoen.

Antonio Conte wordt volgend seizoen dus de nieuwe coach van Eden Hazard en Thibaut Courtois bij Chelsea. De Italiaan is vooral bekend voor zijn periode bij Juventus, waarmee hij drie landstitels behaalde. Hij won de Serie A in 2012, 2013 en 2014. In die laatste twee jaren pakte hij ook de Italiaanse beker met de Oude Dame. Conte stapte in 2014 zelf op bij Juve.

Nadien werd hij bondscoach van Italië. Hij volgde na het WK de ontslagen Cesare Prandelli op. Met Italië plaatste Conte zich vlot voor het EK in Frankrijk. Daarin neemt hij het in groep E op tegen de Rode Duivels. Eerder dit jaar speelde hij nog een vriendschappelijke interland in Brussel. De Duivels wonnen toen met 3-1 van Italië.

 

4 keer gelezen