Legear bezorgt Standard de zege

Bekijk de samenvatting vanaf 00:26

Waasland-Beveren – Standard was de afsluiter van het weekend. De twee ploegen willen nog een rol van betekenis spelen in Play-Off 2 en Standard wil zijn sterke prestatie in de gewonnen bekerfinale tegen Club Brugge doortrekken.

Bij Standard stond Jonathan Legaer nog eens aan de aftrap en het was ook hij die de eerste keer kon dreigen. Zijn controle miste richting waardoor doelman Henkinet sneller op de bal was. Aan de overkant kon Erdin ook alleen op doelman Hubert af, maar daar ook bij de Waasland-Beveren-speler ontbrak de controle. De doelmannen moesten zich later wel tonen. Eerst ging Hubert goed plat op een vrije trap van Moulin en wat later moest Henkinet zich strekken op een schot van Badibanga.

In de tweede helft was het vooral Waasland-Beveren dat er ngo iets van wilde maken en op zoek ging naar de gelijkmaker. Gano kwam het dichtste bij met een kopbal die Hubert makkelijk pakte, terwijl Schrijvers zijn schot voor de lijn gekeerd zag worden door twee Standard-verdedigers. Tenslotte kreeg Gano nog een ultieme kans, maar vanuit een scherpe hoek schoot de aanvaller in het zijnet. De goede wil van Waasland-Beveren werd niet meer beloond en zo verloor het met het kleinste verschil.

Dankzij de overwinning staat Standard meteen eerste in groep A van Play-Off 2 voor Kortrijk en Moeskroen, die elk één punt hebben na het 0-0 gelijkspel van zaterdag. Waasland-Beveren is laatste.