Blunder Bizot helpt RSCA aan zege

Bekijk het matchverslag vanaf 1:00.

Anderlecht heeft z'n eerste wedstrijd van play-off 1 gewonnen. Het had wel een gigantische blunder van KRC Genk-doelman Marco Bizot nodig om de zege binnen te rijven. 

Nochtans creëerden de Limburgers de betere kansen. Al in de openingsfase liet Genk een dubbele kans liggen. Pozuelo nam een voorzet van Buffel ineens op de slof, Proto dook de bal goed uit z'n hoek. De aanstormende Bailey leek de rebound binnen te duwen, maar de bal hobbelde voorlangs. Op het kwartier ontbond Malinovsky zijn duivels. De Oekraïeners mocht door de as van het veld oprukken. Hij dribbelde drie spelers van paars-wit en ging van aan het halve maantje zijn kans. Ook zijn schot ging maar net naast. De eerste kans van Anderlecht viel pas op slag van rust te noteren. Praet zette zijn hoofd tegen een voorzet van Büttner, maar Bizot was attent. 

Halverwege de tweede helft was hij dat heel wat minder. Een voorzet van Praet waaide naar het doel van de Nederlander, die de bal aanvankelijk leek te klemmen maar uiteindelijk toch losliet. De ongelukkige 1-0 rolde over de doellijn. De Genkenaars konden geen vuist meer maken na het doelpunt. Pozuelo was nog het dichtbij de gelijkmaker. De Spanjaard werd door Buffel aangespeeld in de vijandige zestien, maar hij trapte in het zijnet. Dankzij de zege rukt Anderlecht meteen op in het klassement. Het komt nu op gelijke hoogte met AA Gent. 

2 keer bekeken