Ronaldo beslist El Clasico

Real Madrid heeft FC Barcelona in eigen huis verslagen met 1-2. Cristiano Ronaldo trapte in de 85e minuut de winnende goal tegen de touwen.

Beide ploegen startten afwachtend aan de Clasico. De eerste kans van de match was voor FC Barcelona, Luis Suarez trapte onbegrijpelijk over na een goeie voorzet van Neymar. In de veertiende minuut barstte een oorverdovend applaus los in Camp Nou. Bij 90 000 Barça-supporters gingen de handen op elkaar. Een laatste eer aan hun nummer 14.

Real Madrid koos ervoor om de bal aan Barcelona te laten en speelde op de tegenaanval. Barça kon zich daar wel in vinden. Veel verder dan een paar ongevaarlijke schoten kwamen beide ploegen niet meer. Rusten deden ze bij een logische 0-0.

De tweede helft was een pak aantrekkelijker. In de 55e minuut hield Keylor Navas met een goeie reflex Messi van een doelpunt. Een minuutje later was het wel raak. Pepe gaf Piqué te veel vrijheid bij een hoekschop en die buffelde de 1-0 hard in doel. Vijf minuten later hingen de bordjes al opnieuw in evenwicht. Een afgeweken voorzet van Toni Kroos kwam terecht voor de voet van Karim Benzema en die trapte de bal met een mooie omhaal voorbij Claudio Bravo.

Tien minuten voor tijd werd een kopbaldoelpunt van Gareth Bale nog afgekeurd voor een lichte duwfout. Na een tweede gele kaart voor Sergio Ramos zag het er even naar uit dat Real dat ene punt nog weg zou geven, maar niets was minder waar. In de 85e minuut trapte niemand minder dan Cristiano Ronaldo Real Madrid toch nog naar de overwinning, al is deze zege niet veel meer dan een pleister op de wonde. Barcelona blijft riant leider in de Primera Division met zeven punten meer dan Real, dat derde staat. 

Het feestje na de overwinning ging vrolijk door in de kleedkamer. Let vooral op Cristiano Ronaldo in witte onderbroek. 

2 keer gelezen