Harbaoui bezorgt Lokeren driepunter

Bekijk het matchverslag vanaf 22:40.

Lokeren heeft zijn jacht op een Europees ticket positief ingezet. De Waaslanders versloegen in eigen huis Charleroi met het kleinste verschil. Een doelpunt van Harbaoui volstond voor de overwinning.

Charleroi - met Mario Notaro en niet de geschorste Felice Mazzu op de bank - creëerde de beste kansen in de aanvangsfase. Tainmont dribbelde na vier minuten tot aan de achterlijn en legde uitstekend terug tot bij Perbet. Die had de bal maar voor het binnentrappen, maar schoot onbesuisd naast. Het antwoord van de Waaslanders liet een halfuur op zich wachten. Ticinovic rukte op en legde goed af tot bij Patosi, die de bal van aan de stip in een tijd in de tribunes joeg. Vlak voor de rust scoorde Lokeren toch. Harbaoui werd nipt door de buitenspelval geloodst en mocht alleen richting Penneteau. Met een knappe stiftbal bracht hij Georges Leekens en de zijnen op voorsprong: 1-0 bij de rust. 

Na de pauze maakte Charleroi nauwelijks aanspraak op de gelijkmaker. De beste kans was voor Dessoleil, maar Verhulst dook diens schot uitstekend uit de hoek. Ook Lokeren toonde weinig aanvalslust in de tweede helft. Patosi ging eenmaal zijn kans van op afstand, Penneteau zweefde de schicht uit zijn doel. Lokeren zet zijn play-offcampagne zo dus uitstekend in. Het wint met 1-0 van Charleroi en is samen met KV Mechelen leider in poule B.