Kortrijk laat de drie punten liggen

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

De wedstrijd tussen KV Kortrijk en Moeskroen was de opener van groep A in Play-Off 2. In de reguliere competitie verdeelden ze de punten. Toen ging KV Kortrijk met 0-1 winnen op Moeskroen, maar dat kwam op zijn beurt wel winnen met 1-3 in het Regenboogstadion. Vooraf lieten beide ploegen alvast weten dat ze met ambitie aan Play-Off 2 begonnen.

In de eerste helft kregen we vooral éénrichtingsvoetbal te zien. Kortrijk nam het spel in handen en Moeskroen liet begaan. Het was dan ook de thuisploeg die via Kis, De Smet en Mercier verschillende kansen kreeg, maar geen enkele Kortrijk-speler kon de netten doen trillen. Net voor rust kreeg De Smet de grootste kans toen hij alleen op doelman Vagner afging. Die stond goed in de weg en hield de nul op het bord.

Pas na een kwartier in de tweede helft was er voor het eerst opnieuw doelgevaar te noteren. Deze keer was het Moeskroen dat eindelijk eens kon dreigen. Hubert haalde van op de rand van de zestien hard uit met links. Doelman Sifakis, die de voorkeur kreeg op Keet, had een knappe redding in huis. Daarna was het opnieuw de beurt aan Kortrijk, dat de druk opvoerde. In de 69ste minuut kruiste Mercier zijn schot goed, maar de bal ging net voorlangs. Het balbezit was duidelijk voor de thuisploeg al bleven de kansen uit. Een tiental minuten voor tijd was Kortrijk er heel dicht bij toen D’haene zijn inzet op de paal strandde. Het was meteen de laatste kans van de wedstrijd.

Kortrijk en Moeskroen openen hun Play-Off 2-campagne zo met een billijk gelijkspel, want vooral Kortrijk verdiende meer dan een punt na een degelijk wedstrijd waarin het zijn kansen niet wist af te maken. De twee ploegen staan nu samen eerste in groep A met één punt. Zondag is er nog de tweede wedstrijd van groep A tussen Waasland-Beveren en Standard.