KVM begint met zege aan play-off 2

Bekijk het matchverslag vanaf 14:30.

KV Mechelen is met een overwinning op verplaatsing begonnen aan play-off 2. Malinwa won met 0-1 van STVV, een doelpunt van Tim Matthys. 

Op de eerste kans van de wedstrijd was het wachten tot minuut 18. Benito Raman was sneller dan de terugspeelbal van Seth De Witte, maar zijn poging werd uit doel gehouden door Jean-François Gillet. STVV zorgde daarna voor heel wat aanvalslust met twee uitstekende kansen voor Proschwitz. Toch was het niet STVV, maar wel KV Mechelen dat op voorsprong kwam op Stayen. Na een opeenstapeling van misverstandjes in de Truiense verdediging was het Tim Matthys die de bal voorbij Dutoit in doel kreeg. 0-1 bij de rust.

Ook de tweede helft begon met een goede kans voor Proschwitz, deze keer eindigde zijn poging in het zijnet. KV Mechelen reageerde meteen. Verdier omzeilde de verdediging van STVV en doelman Dutoit, maar zijn schot ging hoog over. Even later kreeg ook Rits een kans op de 0-2, zijn schot werd door Dutoit uit doel gehouden.

Na 53 minuten zat de wedstrijd van doelpuntenmaker Tim Matthys erop. De middenvelder bezeerde zich bij een lange bal aan de linkerenkel. Ondersteund door de ploegdokters verliet hij het veld. Nadien zakte het tempo van de wedstrijd opnieuw. In de slotfase kwam STVV nog dicht bij de gelijkmaker, een tik van Tchité ging net naast, maar uiteindelijk sloot KV Mechelen de match al winnend af.