Club pakt zwaarbevochten zege

Bekijk het matchverslag vanaf 0:10.

Club Brugge heeft z'n play-offcampagne goed ingezet. Blauw-zwart stond tegen KV Oostende ruim zeventig minuten met z'n tienen op het veld, maar een eigen doelpunt van Godeau bleek voldoende voor de zege. Het vergroot zo al na één speeldag zijn voorsprong op AA Gent, dat nu vier punten moet goedmaken.

Blauw-zwart begon met veel aanvalsdrift aan zijn play-offcampagne en had in de openingsfase al meteen een strafschop kunnen krijgen. Godeau beroerde in de eigen zestien de bal met de arm - al had hij die wel naast het lichaam - maar ref Vertenten gaf geen krimp. Op het kwartier zag Club zijn veldoverwicht beloond met een doelpunt. Godeau liep een hoekschop van Gedoz ongelukkig in eigen doel: 0-1. Ook KV Oostende had even later een penalty kunnen claimen. Engels liep Lukaku aan in het strafschopgebied, maar ook nu floot Vertenten geen elfmeter. Na twintig minuten moest Club Brugge met z'n tienen verder. Poulain kwam met zijn voet te hoog gevaarlijk in bij Canesin, Vertenten greep meteen naar de achterzak. Preud'homme stond op van zijn bank en liep furieus naar de vierde scheidsrechter. Vertenten kon de reactie van de Club-coach niet appreciëren en verwees hem meteen naar de tribune. De rode kaart demotiveerde de leider niet. Club creëerde nog steeds de beste kansen, maar Refaelov zag zijn pogingen geweerd door Biebauw. Vossen zag op zijn beurt zijn lobbal dan weer door Milic van de lijn gehaald.

Ook in de tweede helft hield Club Brugge goed stand. Het creëerde zelfs met een man minder de meeste kansen. Vanaken trapte vanuit de tweede lijn naast, terwijl een kopbal van Engels te centraal was om Biebauw te verrassen. De gevaarlijkste poging van KV Oostende was een afstandsschot van Siani, dat te centraal was om Butelle te verschalken. In de slotfase vielen ook de kustboys nog met z'n tienen. Cyriac ging onnodig door op Butelle en kreeg z'n tweede geel onder de neus geschoven. Club Brugge hield al bij al eenvoudig stand en vergroot zo na slechts één wedstrijd al zijn voorsprong op eerste achtervolger AA Gent al tot vier punten.