De Bruyne scoort bij wederoptreden

Kevin De Bruyne is helemaal terug bij Manchester City. Hij tekende zaterdag, in de twaalfde minuut, tegen Bournemouth voor de 0-2. Na twee maanden inactiviteit door een zware knieblessure staat hij er opnieuw.

Fernando zette in de zevende minuut City op rozen met een boogballetje. Vijf minuten later maakte De Bruyne er op aangeven van David Silva in één tijd mooi 0-2 van. Onze landgenoot werkte hard en stond vaak op de juiste plaats. Geen twee zonder drie moet Aguëro gedacht hebben en met een mooie kopbal maakte hij er nog voor de twintigste minuut 0-3 van. Na dat doelpunt ging de City-storm een beetje liggen.  

In de tweede helft startte Man City zoals het de eerste helft begon. Kevin De Bruyne zette al snel doelman Boruc aan het werk met een subtiele plaatsbal. In de 57e minuut haalde Manuel Pellegrini een moegestreden De Bruyne onder luid applaus naar de kant. Aleksander Kolarov kwam in zijn plaats.

Bournemouth begon iets snediger te spelen en kwam er af en toe goed uit, maar echte kansen bleven schaars. City drong niet meer aan en leek tevreden met de 0-3. Net voor het einde moest City-doelman Caballero nog eens goed tussenkomen op een goedgeplaatste kopbal, maar het laatste woord was voor Aleksander Kolarov, die er met een schicht in de kruising nog 0-4 van maakte. Een goede generale repetitie voor de topper in de Champions League nu woensdag op het veld van Paris Saint-Germain. U kan die match woensdag live volgen bij 2BE. 

Kevin De Bruyne zelf was erg tevreden na zijn rentree.

3 keer gelezen