AA Gent start play-offs met draw

Bekijk het verslag vanaf 0:30

AA Gent heeft zijn eerste wedstrijd in play-off 1 niet kunnen winnen. De landskampioen kwam in de eigen Ghelamco Arena niet verder dan 1-1 tegen een strijdvaardig Zulte Waregem. 

De start van de play-offs werd voorafgegaan aan een indrukwekkende minuut stilte in de Ghelamco Arena. Spelers, staf en bijna 19.000 aanwezige supporters herdachten de slachtoffers van de aanslagen in Brussel. Ook de wedstrijd kwam zacht op gang. In het eerste halfuur werd er niet tussen de palen getrapt. Na 35 minuten sprintte Dalsgaard door op de rechterflank. De Deen legde perfect terug tot bij Leye, die de 0-1 van dichtbij in doel trapte. De Senegalees scoorde al zijn 13de doelpunt in play-off 1 en is daarmee all-time topschutter in die reeks. Vlak voor de rust kreeg De Ridder de uitgelezen kans op de 0-2. Kaya zette de geboren Gentenaar knap vrij, maar die trapte oog in oog met Sels hoog over.

De Buffalo's voerden de druk fors op in de tweede helft, wat vlak voor het uur resulteerde in de gelijkmaker. Boussoufa kapte zijn man uit en zette voor. De bal week onderweg af op Baudry en kwam bij Kums terecht. De Gouden Schoen nam de bal ineens op de slof en trapte de 1-1 hoog in doel binnen. Het antwoord van Essevee leverde hen al bijna een nieuwe voorsprong op. Kaya stak de bal knap door tot bij Cordaro, die op zijn beurt Sels lobde. Op de lijn bracht Gershon redding voor de Gentenaars. Aan de overkant ontpopte Steppe zich tot man van de match. De doelman van Zulte Waregem hield zijn elftal tot twee keer toe recht. Eerst behoedde hij Diallo voor een owngoal, nadien had hij een uitstekende reflex in huis op een kopbal van Koulibaly.

Door het gelijkspel sluipt de landskampioen wel een puntje dichter bij leider Club Brugge, dat morgenavond zijn play-offs bij KV Oostende op gang trapt. Bij winst vergroot blauw-zwart zijn voorsprong wel tot vier punten. Zulte Waregem blijft zesde.