De Bruyne opnieuw fit

Manchester City kan opnieuw rekenen op Kevin De Bruyne. Een zware knieblessure hield hem twee maanden aan de kant. Zaterdag maakt de middenvelder in en tegen Bournemouth waarschijnlijk zijn rentree.

Het uitvallen van De Bruyne was een zware aderlating voor de club uit Manchester. Met vijf doelpunten en negen assists, was hij in het begin van het seizoen heel belangrijk voor z'n ploeg. In september, oktober en december werd hij door de City-supporters dan ook verkozen tot Speler van de Maand.

Op een terugkeer van die andere Rode Duivel Vincent Kompany moet City nog even wachten. Het is nog maar afwachten of hij het EK in Frankrijk haalt en of hij fit kan blijven. De ziekenboeg van City zit op dit moment goed gevuld. Naast Vincent Kompany moet de ploeg ook Yaya Touré, Raheem Sterling en doelman Joe Hart missen.

De titelkansen van City kregen na enkele mindere wedstrijden een stevige knauw. Vooral de slechte uitresultaten spelen de club parten. Leicester City, de fiere leider van de Premier League, staat op dit moment, met een wedstrijd meer gespeeld al op 15 punten. In de Champions League kreeg City met PSG een zware klepper voorgeschoteld. De ploeg zal haar beste niveau moeten halen, willen ze de Fransen uit de halve finales houden. Een fitte De Bruyne zullen ze zeker kunnen gebruiken.