MPH: "Titel zou mooie bekroning zijn"

Club Brugge begint als leider en als een van de topfavorieten aan play-off 1. Toch wil trainer Michel Preud’homme niet gezegd hebben dat de titel absoluut moet. “Het zou wel een mooie bekroning zijn voor al het werk dat we al hebben geleverd.”

Voor nieuwjaar kreeg Club Brugge heel wat kritiek te verwerken. De resultaten waren aanvankelijk te wisselvallig en de club moest de leegtes opvullen die werden achtergelaten door onder meer Mathew Ryan die naar Valencia trok. “Wij moesten oplossingen vinden. Er kwamen nieuwe spelers en er waren ook spelers die vertrokken, zoals Mathew Ryan en Victor Vazquez. We hebben nu iets opgebouwd omdat wij weten dat het nu de beslissende fase is. Wij zijn nu op de plaats die we willen zijn.”

De laatste titel van Club Brugge dateert ondertussen al van 2005, maar Michel Preud’homme probeert de druk af te houden. “Wat moest voor ons waren de doelstellingen bereiken voor dit seizoen: de groepsfase van de Europa League, proberen om de bekerfinale opnieuw te spelen en dan er zo dicht mogelijk bij zijn aan het begin van de play-offs. En we zijn beter dan er gewoon dichtbij zijn. Wat er hierna gebeurt? We zullen er alles aan doen, maar je weet nooit wat kan gebeuren.” De titel ziet Preud’homme als een mooie bekroning voor het geleverde werk dit seizoen.

“Tien bekerfinales”

De play-offs zijn voor Michel Preud’homme een groot voetbalfeest. “Het is zoals een bekerfinale, maar dan tien na mekaar. Het roept spanning op en alles kan gebeuren op ieder moment. Tot nu toe verloopt alles volgens schema voor ons. Maar de waarheid van de play-offs is nog iets anders. Je moet het nog altijd spelen. Er kan zoveel gebeuren.”

Blijft Preud’homme bij Club?

We blikten ook al even vooruit naar wat volgend seizoen brengt voor Michel Preud’homme en hij lijkt een verlengd verblijf in Brugge wel te zien zitten. “Ik maak op het einde van elk seizoen een balans. Op dit moment zie ik me geen andere club trainen in de nabije toekomst.”