KVK start play-offs met nieuwe coach

Patrick De Wilde is de nieuwe hoofdcoach van KV Kortrijk. Hij ondertekende een contract tot eind volgend seizoen. Karim Belhocine kon niet langer aanblijven aan het hoofd van de A-kern omdat hij niet over de nodige trainersdiploma’s beschikt. Hij krijgt wel een nieuwe functie binnen de club.  

De 52-jarige De Wilde was tot voor kort sportief directeur bij OH Leuven. In het begin van zijn carrière deed hij ervaring op in de lagere reeksen van het Belgische voetbal. Als trainer werd hij kampioen met Eendracht Aalst in 2007 (vierde klasse). Na die periode trok bij naar het buitenland. Bij Metaloerh Donetsk stootte hij als assistent door naar de halve finales van de Oekraïense beker en met het Chinese Tianjin Song Jiang werd hij als hoofdcoach kampioen en promoveerde hij naar de Chinese tweede klasse. In 2011 was De Wilde actief als techniektrainer bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg en daarna was hij technisch directeur bij de Tunesische clubs Club Africain en Espérance de Tunis.

Op acht februari besliste KV Kortrijk om de samenwerking met trainer Johan Walem stop te zetten. Zijn assistent Belhocine nam zijn taken toen voorlopig over, maar omdat hij niet over de nodige trainersdiploma’s beschikt, moesten de Kerels op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Belhocine promoveert tot technisch directeur voetbalzaken, meldt KVK.

KV Kortrijk speelt zaterdag zijn eerste match in play-off 2 dit seizoen. De Kerels ontvangen in het eigen Guldensporenstadion Moeskroen. 

Foto: www.kvk.be

3 keer gelezen