Sir Alex Ferguson beschermt Van Gaal

Sir Alex Ferguson, de voormalige succcescoach van Manchester United, vraagt aan de fans van The Red Devils om geduld te hebben met Louis van Gaal. Hij gelooft er steevast in dat de successen van weleer zullen terugkomen. “Het is heel gemakkelijk om kritiek te uiten”, zegt Sir Alex aan Sky Sports.

Volgens Ferguson is een mindere periode normaal in de ontwikkeling van een club. “Ook in mijn periode hebben de fans geduld moeten hebben. In 150 jaar geschiedenis is het niet slecht om eens in een rustigere periode te belanden. De goede resultaten komen wel terug.”

 “Je moet realistisch blijven”, zegt Ferguson. “Kijk eens naar het aantal geblesseerden dat er dit seizoen al geweest zijn. Phil Jones, Ashley Young, Antonio Valencia en Luke Shaw hebben een groot gat achtergelaten. Het maakt niet uit welk team je coacht, maar als je spelers van een dergelijk niveau mist dan heeft dat een impact op het team.”

Veelbelovend talent

Vooral voor Marcus Rashford (18) haalt Ferguson zijn loftrompet boven. De youngster zit aan vijf goals in acht wedstrijden en wordt gezien als dé toekomst bij United. “Hij is een voorbeeld van wat Manchester United is en zit hier ook goed. Er is geen enkele andere Engelse club die zoveel kansen geeft aan jonge spelers. Rashford is één van de grootste talenten in jaren.”

Hij had ook nog een paar woorden te zeggen over de komst van Pep Guardiola naar stadsrivaal Manchester City. “Pep zal het niet gemakkelijk krijgen. Iedere buitenlandse coach die naar de Premier League gekomen is, zal dat wel bevestigen. Ik denk niet dat hij de successen zal halen die hij met Barcelona gehaald heeft, want die waren gewoon de beste ter wereld.”

Manchester United staat momenteel zesde op één punt van de top vier. Europees voetbal zit er niet meer in aangezien ze na de groepsfase van de Champions League werden uitgeschakeld door Liverpool in de Europa League.

2 keer gelezen