Een jaar schorsing voor Eboué

De Wereldvoetbalbond FIFA legt de Ivoriaan Emmanuel Eboué (ex-Beveren) een jaar schorsing op. Hij krijgt die straf omdat hij zijn voormalige makelaar niet betaald heeft. Zijn straf kan wel vroeger aflopen vanaf het moment dat hij die makelaar volledig betaalt. Sunderland, de ploeg van Eboué, heeft intussen beslist hem aan de deur te zetten.

De zaak tussen Eboué en makelaar Sébastien Boisseau is er een die al langer aansleept. In juli 2013 verloor de speler een dispuut en werd hij gevraagd om het openstaand bedrag op te hoesten. Dat deed hij niet en op 9 september 2014 legde de Disciplinaire Commissie van de FIFA hem een geldboete van 30.000 Zwitserse frank op wegens wanbetaling. Eboué trok naar het Internationaal Sporttribunaal TAS, maar ving daar bot.

De laatste deadline is intussen verlopen en de voormalige verdediger van o.a. Beveren, Arsenal en Galatasaray heeft zijn schuld nog steeds niet betaald. De FIFA besliste daarom hem te schorsen. Zijn huidige ploeg Sunderland maakte ook al bekend om de samenwerking stop te zetten. Eboué speelde nog maar sinds begin maart voor de Engelse eersteklasser.