Valencia zet coach Neville aan de deur

Gary Neville is niet langer trainer van de Spaanse eersteklasser Valencia. Na iets minder dan vier maanden en heel wat tegenvallende resultaten hebben beide partijen beslist om de wegen te scheiden. Assistent Pako Ayestaran, een oude bekende binnen de club, neemt over tot het einde van het seizoen.  

Valencia kondigt het nieuws aan op de clubwebsite: “Na een zorgvuldige analyse van de sportieve situatie, heeft de club besloten om – in het belang van Valencia – een einde te maken aan de samenwerking met Gary Neville. De club wenst hem veel succes in zijn sportieve toekomst.” Neville zelf bedankt de club, fans, staf en spelers. “Ik wilde het werk waaraan ik was begonnen verderzetten, maar begrijp dat de resultaten niet die zijn die men mag verwachten van deze club.”

De voormalige verdediger van Manchester United en Engeland nam begin december over van Nuno Espirito Santo als coach van de Vleermuizen. Sinds de trainerswissel kon Valencia maar drie van zijn zeventien competitiewedstrijden winnen. Het speelde zes keer gelijk en verloor maar liefst acht keer. Het staat op een teleurstellende veertiende plaats in het klassement. De Spaanse club werd ook uitgeschakeld in de Champions League (groepsfase), Europa League (achtste finales) en in de Spaanse beker. Daar ging Valencia met 7-0 en 1-1 de boot in, in de halve finales tegen FC Barcelona.

Pako Ayesteran neemt de taken van Gary Neville over tot het einde van het seizoen. Hij was sinds februari 2016 opnieuw assistent bij Valencia, een taak die hij eerder al vervulde tussen 2001 en 2004. In die periode werd de club twee keer kampioen en won het de UEFA Cup. Nadien was de Spanjaard actief als assistent bij Liverpool, waar hij de Champions League en FA CUp won, en als hoofdcoach bij Maccabi Tel Aviv en de Mexicaanse clubs Santos Laguna en Estudiantes Tecos. 

2 keer gelezen