"Clasico wordt een speciaal moment"

Rode Duivel Thomas Vermaelen kan zaterdag voor het eerst de Clasico Barcelona - Real Madrid spelen in het eigen Camp Nou. Vorig jaar moest Vermaelen geblesseerd toekijken, maar hij is nu meer dan ooit gemotiveerd om die wedstrijd te winnen. “Deze wedstrijd is zelfs groter dan de Super Bowl”, zegt de verdediger aan BarçaTV.

“Mijn allereerste Clasico die ik speelde was in Nederland, waar ze Ajax-Feyenoord ook de Clasico noemen. Dus wordt het voor mij wel een speciaal moment”, gaat Vermaelen verder. “Je kan het ergens vergelijken met de rivaliteit tussen Tottenham en Arsenal, maar ik hoorde dat Barcelona – Real Madrid het grootste en meest bekeken sportevenement ter wereld is samen met de Super Bowl. Veel mensen kijken ook naar die wedstrijd, maar dit is grootser.”

 Vermaelen beseft dat die wedstrijd enorm belangrijk is. Niet alleen voor de club, maar vooral voor de supporters van de Blaugrana. “Mensen praten er veel over gedurende de week. Wanneer je op straat komt, dan komen mensen tegen je zeggen: ‘Komaan, we moeten de wedstrijd winnen. Het is echt belangrijk.’ Je voelt dat het een speciale wedstrijd is voor de supporters.”

"Treble mogelijk"

De eerste herinneringen van de centrale verdediger komen uit de periode van Pep Guardiola. Het was ook in die periode dat Barcelona heerste over Europa en zeventien titels pakte in amper vier jaar. “Het was in die periode dat ik steeds meer buitenlands voetbal volgde. Daarvoor bekeek ik de Clasico wel, maar dan enkel de hoogtepunten.”

Vorig jaar pakte Barcelona de treble. Dat is de Champions League, de Spaanse beker en het kampioenschap. Ook dit jaar is het nog mogelijk voor FCB. “Je wil niet over bekers praten omdat het nog allemaal ver weg is. We moeten ons focussen in alle wedstrijden, want als je de focus verliest dan verlies je. We moeten het dag per dag en wedstrijd per wedstrijd bekijken, maar we kunnen niet ontkennen dat we er goed voor staan.”

Bekijk hieronder het volledige interview.


Vermaelen: “ Barça-Madrid clásico is the most... door fcbarcelona

3 keer gelezen