Hildebrand bergt handschoenen op

Timo Hildebrand zet op 36-jarige leeftijd een punt achter zijn voetbalcarrière. De Duitse doelman werd in 2007 kampioen met VfB Stuttgart en vergaarde er het record van langst ongeslagen doelman in de Bundesliga. 

Acht seizoenen lang stond Hildebrand onder de lat in de Mercedes-Benz Arena. In 2004 wist hij in de Bundesliga maar liefst 884 minuten op rij geen doelpunt te slikken. Daarmee vestigde hij een Duits record, dat tot op heden nog steeds standhoudt. In 2007 vertrok hij er met de titel. Hildebrand zocht de zon op en trok naar Valencia, maar keerde na één seizoen in Zuid-Spanje al terug naar Duitsland. 

Via Hoffenheim en later het Portugese Sporting kwam hij in 2011 nog terecht bij Schalke 04, waar hij veelal als reservedoelman optrad. Vorig seizoen was hij actief bij Eintracht Frankfurt, waar hij als stand-in gold voor Kevin Trapp (nu Paris Saint-Germain). Hildebrand stond in totaal meer dan 300 keer in doel in de Bundesliga. Hij was ook zeven keer international en maakte deel uit van de Duitse selectie die op het WK in 2006 in eigen land derde werd. 

 

2 keer gelezen