Witsel: "Nog meer fier nu ik kapitein ben"

Axel Witsel zal in de oefeninterland van dinsdagavond in en tegen Portugal de kapitein van dienst zijn. Op de persconferentie in Leiria was de Luikenaar vastberaden om ons land opnieuw kleur te geven na de aanslagen van vorige week. “Ons land moet verenigd blijven”, zei Witsel.

Door de afwezigheid van Vincent Kompany, Eden Hazard en Jan Vertonghen zal de 27-jarige middenvelder voor de eerste keer de kapiteinsband dragen van de Rode Duivels. “Als je het truitje van je eigen land mag aantrekken, zorgt dat sowieso al voor de nodige fierheid. Dat daar voor mij de kapiteinsband bijkomt, maakt me nog fierder.”

Witsel voetbalde in het seizoen 2011-2012 bij Benfica waarbij hij uitgroeide tot sterkhouder op het middenveld. Voor de sterkhouder van het Portugese elftal, Cristiano Ronaldo, heeft hij heel veel respect. “Hij is één van de beste spelers ter wereld en kan vrijwel alles. Er is geen tactiek om hem tegen te houden, maar hij is niet de enige sterke speler van de selectie. Ook Nani, Danny en Quaresma zijn bijzonder sterk.”

De Rode Duivels hebben te maken met heel wat afwezigen, maar volgens Witsel mag dat geen struikelblok vormen. “We moeten roeien met de riemen die we hebben, maar we hebben nog steeds veel kwaliteiten om de wedstrijd te winnen.”

De voormalige Gouden Schoen keerde ook even terug op de aanslagen van Zaventem. Samen met bondscoach Marc Wilmots en Nicolas Lombaerts legde hij er voor het vertrek bloemen neer om de slachtoffers te herdenken. “Dat was een bijzonder moeilijk moment. We zagen hoe de luchthaven eraan toe was en dat was best choquerend. Door de beelden alleen op televisie te bekijken besef je niet echt wat er gebeurd is. We moeten er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen en zo de kleuren aan ons land terug te geven.”

2 keer gelezen