Match Montenegro-Malta vervalst?

Een politieonderzoek naar matchfixing is opgestart naar een wedstrijd tussen Malta en Montenegro in groep 1 van de kwalificaties voor het EK 2017 voor beloften. Dat is de poule van de jonge Duivels. De bewuste wedstrijd van vorige week woensdag eindigde op 0-1 in het voordeel van Montenegro.

De Maltese voetbalbond meldde dat het op de hoogte was gebracht van het onderzoek en dat het zal meewerken met de autoriteiten. Volgens de krant Times of Malta werden verschillende Maltese spelers door de politie ondervraagd. Bjorn Vassallo, secretaris-generaal bij de Maltese bond, verklaarde dat de federatie het rapport met gokpatronen afwacht. Illegaal

gokken zou wijdverbreid zijn in Montenegro. De kwalificatiewedstrijd in Malta werd als een risicowedstrijd beschouwd.

Maandagavond ontvingen de troepen van Enzo Scifo Montenegro in Leuven. De Belgen leden een pijnlijke 1-2 nederlaag. In de stand ziet België, dat 12 punten telt, Montenegro op gelijke hoogte komen. De Montenegrijnen hebben wel één wedstrijd meer gespeeld. Leider Tsjechië heeft 14 punten. Na België volgen Malta (5), Letland (5) en Moldavië (4). Op 2 september spelen de Belgische beloften hun volgende EK-kwalificatieduel in Malta.

 

Foto: Archief