Jonge Duivels gaan de boot in

De jonge Rode Duivels hebben een slechte zaak gedaan in hun EK-kwalificatiecampagne. De U21 verloren aan Den Dreef in Leuven met 1-2 van Montenegro. De jonge Duivels hadden een pak kansen, maar waren niet efficiënt genoeg. Zo laten ze ook de kans liggen om opnieuw naar de leiding te springen in hun groep. België staat nu tweede met twee punten minder dan Tsjechië.

De jongens van Enzo Scifo begonnen snedig aan de wedstrijd. Charly Musonda Junior liet zich meteen opmerken met enkele knappe bewegingen. Maar die goeie start was van korte duur. Op een hoekschop van Montenegro kreeg Julien De Sart de bal niet weg en Lagator knalde de 0-1 door de benen van Roef binnen. De Belgen namen de wedstrijd in handen en dwongen enkele goeie kansen af. De beste kans was voor Tielemans, maar zijn knal spatte uiteen op de lat.

Vijf minuten voor de pauze was er echter slordig balverlies op het middenveld en kon Montenegro snel counteren. Savicevic had de 0-2 maar voor het binnen leggen. Een domper voor de jonge Duivels, maar vlak voor de pauze deed Theo Bongonda met een rake kopbal de hoop opnieuw herleven (1-2).

Na de pauze gingen de U21 verder op hun elan, maar Dennis Praet & Baptiste Guillaume, spits bij Lille, kregen uitstekende kansen niet voorbij de Montenegrijnse doelman. De jonge Duivels speelden constant op de helft van de tegenstander, maar vonden geen gaatje. Tuur Dierckx kreeg nog een uitgelezen mogelijkheid, maar zijn kopbal ging net naast. België laat zo de kans liggen om opnieuw over Tsjechië naar de 1e plaats te springen. De U21 staan 2e en zien Montengro naast zich komen met 12 punten. Enkel de eerste plaats geeft recht op een ticket voor het EK van volgend jaar in Polen. De tweede speelt mogelijks nog play-offs.

Het was een slechte dag voor de Belgische jeugdploegen, want ook de U17 van coach Gert Verheyen verloren met 4-0 van Kroatië. Daardoor mag Kroatië en niet België naar het EK voor min 17-jarigen in Duitsland.

 

3 keer gelezen