"Focussen op rechtsachter"

De Rode Duivels spelen komende dinsdag een oefeninterland in en tegen Portugal. Toby Alderweireld is er klaar voor en ook bij het ontbreken van Vincent Kompany, focust hij zich op de positie van rechtsachter. “Het is aan de coach om te beslissen, maar ik heb bijna al mijn interlands als rechtsachter gespeeld”, zei Alderweireld op de persconferentie voor het vertrek.

“We gaan proberen om de nul te houden. Dat is onze verantwoordelijkheid”, ging Alderweireld verder. “Zeker tegen de topaanvallers die Portugal heeft, is het belangrijk om stabiel te zijn. We hebben voorin kwaliteiten genoeg om het af te maken.”

Door de afwezigheid van Kompany stelt de vraag zich of Alderweireld zijn plaats centraal achterin zou kunnen innemen. “Ik leg mijn focus op de positie van rechtsachter. Het is ook op die positie dat ik bijna al mijn interlands gespeeld heb.”

Voor het EK verwacht hij wel dat de kapitein van de Rode Duivels present zal zijn. “Ik weet van Kompany zelf dat hij altijd heel hard werkt, dat hij heel professioneel is. Ik denk dat hij nu wel de tijd zal nemen om volledig fit te geraken, dus heb ik wel vertrouwen dat hij fit zal zijn voor het EK.”