Suarez is opnieuw international

Luis Suarez heeft in zijn eerste interland sinds zijn “bijtschorsing” een punt gered voor Uruguay tegen Brazilië. De Seleçao stond 2-0 voor op de vijfde speeldag van de WK-voorronde, maar Uruguay vocht terug en sleepte een gelijkspel uit de brand: 2-2.

De wedstrijd begon nochtans uitstekend voor de thuisploeg. Na amper één minuut kwam Brazilië op voorsprong via Douglas Costa. In minuut 25 verdubbelde Renato Augusto de voorsprong op aangeven van Neymar.

Na het tweede doelpunt schoot Uruguay wakker. Cavani maakte een kwartier voor de rust de aansluitingstreffer en drie minuten na de pauze zorgde Luis Suarez voor de 2-2. Voor de aanvaller van FC Barcelona was het zijn eerste interland sinds het bijtincident op het WK in Brazilië, nu bijna twee jaar geleden. Hij is zo meteen weer van goudwaarde voor zijn land.

In de tussenstand van de Zuid-Amerikaanse zone staat Uruguay tweede met tien punten in vijf wedstrijden. Het moet enkel Ecuador voor zich dulden (13 op 15). Brazilië heeft net zoals Argentinië en Paraguay acht punten, Chili en Colombia zijn de nummers zes en zeven in de tussenstand met zeven punten. De eerste vier landen plaatsen zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland, de vijfde moet barrages spelen tegen een land uit de Oceanische zone.