"Supporters zijn kritischer voor mij"

Rode Duivel Christian Benteke beleeft moeilijke tijden in Liverpool. Sinds de komst van Jürgen Klopp is de aanvaller naar de achtergrond verdwenen en heeft hij het moeilijk om aan speelminuten te komen. “Ik voelde direct bij de komst van Klopp dat het moeilijk zou worden voor mij”, zegt Benteke in een interview met Sport Voetbalmagazine.

Het is al van 2 januari geleden dat Benteke 90 minuten op het veld stond in de Barclays Premier League. Onder voormalige trainer Brendan Rodgers was hij de onbetwistbare nummer één, maar onder Klopp veranderde dat helemaal. “Klopp wilde me al van bij zijn periode in Dortmund. Als hij een tijdje later in dezelfde club belandt en hij negeert je, dan is het moeilijk te begrijpen. Hij vertelde me dat ik meer betrokken moet zijn bij het spel, maar dat lijkt me nochtans één van mijn kwaliteiten te zijn.”

Benteke is met 7 doelpunten wel de op één na beste doelpuntenmaker van de club na Roberto Firmino, die heeft er 8. “Men kan denken dat ik een slecht seizoen speel, maar heb ik genoeg krediet gekregen voor een speler die zoveel gekost heeft? Ik zou nooit bij Liverpool getekend hebben als ik niet de eerste keuze was van de trainer”, gaat de Rode Duivel verder. “Al ben ik wel de eerste om toe te geven dat ik nog onvoldoende heb laten zien wat ik waard ben.”

Ook de relatie met de fans verloopt de afgelopen weken niet al te best. “Als ik een slecht pass geef, heb ik het gevoel dat ze me dat meer kwalijk nemen dan iemand anders. Het is moeilijk om op die manier ontspannen te voetballen.”

Ondanks een mindere periode, wil Benteke er alles aan doen om te slagen bij The Reds. “In januari wilde ik niet vertrekken. Het is nog altijd mijn wens om hier te slagen. Op het einde van het seizoen maken we de balans op.”

Benteke weet ook dat zijn positie bij de Rode Duivels ter sprake komt te staan. "Ik zit niet in een gunstige situatie", beseft de spits. "Ik zou heel bedroefd zijn als ik het EK zou missen, maar ik ga niet zitten wenen. Je moet altijd vooruitkijken."

5 keer gelezen