Ook Pro League neemt maatregelen

Na de aanslagen in Brussel van dinsdag 22 maart zal de Pro League een “gepaste, maar sterke reactie” nemen. Dat meldt de Pro League in een persmededeling. 

“Eerst en vooral gaan onze gedachten uit naar de slachtoffers en hun families. Voor de aanvang van alle wedstrijden van de eerste speeldag van play-off 1 en play-off 2 zal een minuut stilte gehouden worden, als blijk van solidariteit met de slachtoffers. Beide teams zullen samen met de scheidsrechters een kring vormen op de middencirkel, als symbool van solidariteit.”

“Vervolgens is het vanzelfsprekend dat in deze moeilijke tijden de ordediensten meer dan ooit alle respect verdienen en hen alle ruimte gelaten wordt om zich te concentreren op hun kerntaken die hen toebedeeld zijn, met name het beschermen van de bevolking. Daarnaast ondersteunen wij ook, zoals de politieke beleidsvoerders het menig maal herhaald hebben in reactie op de aanslagen, de oproep om vooral verder te gaan met het leven en niet te plooien voor terreur.”

“Deze houding vergt van het professionele voetbal dat ze zelf haar verantwoordelijkheid opneemt én dat ze ook de verschillende actoren in onze sport aanspoort om hetzelfde te doen. In het bijzonder vragen we de supporters om samen met ons op een verantwoordelijke wijze om te gaan met de huidige situatie. Het is vanzelfsprekend dat nieuwe confrontaties tussen supporters of het gebruik van pyrotechnische middelen in de huidige context absoluut taboe zijn. Wie zich hieraan vergrijpt, bezondigt zich aan ronduit inciviek gedrag.”

3 keer gelezen