De Bruyne: "Terug na interlandbreak"

Kevin De Bruyne is volop aan het revalideren van een knieblessure dat hem al sinds begin februari aan de kan houdt. De Rode Duivel verwacht dat hij na de interlandperiode terug op het veld te zien zal zijn. “Ik loop voor op schema”, zei De Bruyne aan CityTV.

Manchester City mag zijn spelmaker binnenkort terug tussen de lijnen verwachten. “Met mijn blessure gaat alles goed. Ik train goed en loop voor op schema. Ik denk dat ik terug zal zijn na de interlandbreak.”

City verloor afgelopen weekend de derby tegen stadsrivaal United en het lootte PSG in de kwartfinale van de Champions League. “Het is een goede loting. Ze zijn al kampioen in eigen land en misschien kan dat in ons voordeel spelen. Om de Champions League te winnen moet je tegen de grote ploegen toch winnen.”

Of De Bruyne volgend jaar in de Champions League te zien zal zijn met City is een andere vraag. De club zal moeten knokken om de vierde plaats te behalen dat een ticket biedt voor de voorronde van het kampioenenbal. “Mathematisch kunnen we nog kampioen worden, maar we staan wel heel veel punten achter op Leicester. Indien we dat niet worden, dan moeten we alles doen om tweede te eindigen. Ik heb er alleszins alle vertrouwen in.”

Naast zijn revalidatieproces, steekt De Bruyne ook veel tijd in zijn pasgeboren zoon Mason Milian. “Het geeft een zeer leuk gevoel”, gaat hij verder. “Zowel hij als de mama stellen het goed, dus ben ik zeer blij. Het is het beste wat me tot nu toe is overkomen.”

4 keer gelezen