"Favoriete speler? Ikzelf"

Charly Musonda Jr. is hot in Spanje. De Chelsea-huurling heeft al enkele puike prestaties afgelegd bij het Spaanse Betis Sevilla en aan zelfvertrouwen ontbreekt het hem alvast niet. “Mijn favoriete speler in La Liga? Dat ben ik”, zegt hij in een interview met de Spaanse krant Marca.

Musonda maakte afgelopen winter de overstap naar de Spaanse hoogste klasse. In acht wedstrijden scoorde de belofte-international één keer en gaf hij één assist, maar zijn flitsende acties zorgden er wel al voor dat hij opvalt. “Ik zit hier op mijn plaats”, gaat Musonda verder. “Toen ik hoorde van de interesse van Betis zei ik onmiddellijk ja. Het Spaanse voetbal is mij op het lijf geschreven en er lopen hier spelers rond die technisch bij de besten ter wereld behoren.”

Op de vraag wie zijn favoriete speler is in Spanje antwoordt hij vol overtuiging zichzelf. “Ik hou van mijn manier van spelen. Vroeger was Cristiano Ronaldo mijn idool en natuurlijk kan ik genieten van Lionel Messi of Neymar." Op de vraag wie zijn idool is, antwoordt Musonda laconiek: "Ikzelf!"

"Niet bezig met mijn toekomst"

Betis staat momenteel dertiende op amper zes punten van de degradatiezone. “Ik wil samen met de ploeg het behoud verzekeren en dan zien we wel wat er gebeurt op het einde van het seizoen. Chelsea heeft me wel al gebeld om te zeggen dat ik goed bezig ben, maar ik ben niet echt bezig mat mijn toekomst.”

Voor de Rode Duivels moet Musonda wel nog even wachten aangezien Marc Wilmots hem niet opriep voor de oefeninterland tegen Portugal. Hij mag zich wel opmaken voor de kwalificatiewedstrijden van de beloften voor het EK 2017 tegen Moldavië (23/03) en Montenegro (28/03).

111 keer gelezen