Standard wint zevende beker

Standard heeft zijn zevende Beker van België gewonnen. De Rouches haalden het in de finale van Club Brugge met 1-2 en redden zo hun seizoen. Ivan Santini maakte de winning goal in de slotminuten. 

Met Club Brugge en Standard kregen we twee echte bekerclubs tegenover mekaar. Voor deze finale had recordhouder Club er al elf achter zijn naam staan, de Rouches wonnen de beker al zes keer. Michel Preud’homme verraste in zijn basisploeg met twee terugkerende namen: Diaby en Vormer.

In een kolkend Koning Boudewijnstadion kwam het initiatief aanvankelijk van Standard, maar sommigen wilden er te stevig invliegen. Trebel pakte al na zeven minuten de eerste gele kaart van de match. Meteen daarna kreeg ook Timmy Simons geel.

De Rouches bleven druk zetten en werden daar na 17 minuten ook voor beloond. Jean-Luc Dompé en Ivan Santini omzeilden met hun tweetjes de hele Club-verdediging en de Fransman maakte de aanval perfect af: 0-1. Blauw-zwart kwam er in de eerste 25 minuten niet aan te pas, maar kon na een half uur toch gelijk maken. Lior Refaelov krulde een vrije trap in doel. Doelman Valdes stond erbij en keek ernaar.

Club veertig minuten met tien

De tweede helft begon met een serieuze domper voor Club Brugge. Diaby werd door Kosanovic neergehaald en reageerde door na te trappen. Scheidsrechter Verbist trok meteen rood en Club moest zo nog veertig minuten met een man minder spelen. Standard probeerde het numerieke overwicht snel uit te buiten en creëerde enkele kansen via onder meer Junior Edmilson.

Club Brugge werd helemaal achteruit geduwd en Standard controleerde de wedstrijd. Toch duurde het tot in het slot van de match eer de Rouches een tweede keer konden scoren. Ivan Santini kopte een voorzet van Matthieu Dossevi voorbij Butelle in doel en ontpopte zich zo tot held van de middag.

Standard wint voor de zevende keer in de clubgeschiedenis de Beker van België en plaatst zich zo rechtstreeks voor de groepsfase van de Europa League. Club mist de kans om de beker een tweede jaar op rij te winnen. 

3052 keer gelezen