"Voorcontract Mourinho bij Man U"

De Portugese coach José Mourinho heeft een voorcontract ondertekent bij Manchester United. Dat meldt alvast El País. De Spaanse krant baseert zich op bronnen binnen het bureau van topmakelaar Jorge Mendes, die de belangen van The Special One vertegenwoordigt.

De voorbije maand berichtten verschillende Engelse media al dat Mourinho de topkandidaat is om Louis van Gaal na dit seizoen op te volgen als hoofdcoach van Manchester United. Die berichten worden nu bevestigd door El País. Mourinho zou een voorcontract hebben getekend bij Man U en dat kan de Engelsen heel wat geld kosten.

United zou Mourinho vijf miljoen pond (zo’n 6,5 miljoen euro) compensatie moeten betalen als het hem geen definitief contract heeft aangeboden voor 1 mei. Als dat ook voor 1 juni nog niet is gebeurd, komt daar nog eens tien miljoen pond bij.

José Mourinho werd in december vorig jaar ontslagen als coach van Chelsea na tegenvallende resultaten. Vorig jaar won hij nog de titel met The Blues. Meteen na zijn ontslag werd zijn naam al gelinkt aan Manchester United. Niet alleen de Engelse media, maar ook Inter Milaan-bestuurslid Bedy Moratti meldde dat The Special One volgend seizoen op Old Trafford zal te zien zijn.

De huidige coach van United, Louis van Gaal, heeft nog een contract tot eind 2017, maar de Nederlander ligt al langer onder vuur. Man U werd afgelopen week door Liverpool uitgeschakeld in de kwartfinales van de Europa League. In de Premier League staan The Red Devils voorlopig zesde met 19 punten minder dan leider Leicester. Zondag moeten ze op bezoek bij rivaal Manchester City in de stadsderby. 

239 keer gelezen