Antwerp moet Eddy Wauters €4,9 miljoen

Tweedeklasser Antwerp moet gewezen voorzitter Eddy Wauters 4.988.409,23 euro betalen. Dat heeft de arbitragecommissie van de Belgische voetbalbond deze voormiddag beslist. Huidig CEO reageert op een persconferentie: "Dat geld wordt maandag betaald."

Die 4,9 miljoen is het bedrag dat Wauters investeerde in de club tijdens zijn periode als voorzitter (van 1969 tot 2011). Enkele jaren geleden werd hij door Antwerp aan de kant gezet en begon hij verschillende procedures om zijn geld terug te eisen.

“Gerechtigheid is geschied”, reageert Wauters bij Het Laatste Nieuws. “Voor mij is de uitspraak geen verrassing. Ik heb altijd gezegd dat ik dat bedrag in Antwerp heb gestoken en heel de club weet dat ook.” Het huidige bestuur van de Great Old verliet erg teleurgesteld het bondsgebouw.  

Decuyper: “Geld wordt maandag betaald”

Het huidige bestuur van de Great Old reageerde erg teleurgesteld na de beslissing van de arbitragecommissie, maar CEO Patrick Decuyper stelde iedereen gerust op een persconferentie: “Dat geld wordt maandag betaald. Onze club gaat een mooie toekomst tegemoet.”

Decuyper haalde ook zwaar uit naar Eddy Wauters. "Nadat hij de club achterliet in de onderste regionen van tweede klasse én met een financiële put van 20 miljoen euro, vind ik het eigenlijk schandalig dat hij zelfs nog maar één euro durft terug te vragen. Als hij echt een Antwerpman was, zoals hij in de media altijd laat uitschijnen, dan had hij zich aan de uitgewerkte regeling gehouden in plaats van procedures te starten die alleen maar bedoeld zijn om de club te destabiliseren."

Ook met de familie Mintjens, een andere schuldeiser, werd er een akkoord bereikt. "De toekomst van de club is dus meer dan ooit stabiel. Wie de club wil destabiliseren, kan zich de moeite besparen, want hoe meer je ons 'ambeteert', hoe meer ons dat motiveert om door te gaan. Onze club gaat een mooie toekomst tegemoet", aldus een strijdvaardige Decuyper.

857 keer gelezen