Wilmots selecteert G. Gillet, Engels en T. Hazard

Bondscoach Marc Wilmots heeft vrijdagmiddag zijn selectie voor de oefeninterland tegen Portugal bekend gemaakt. De opvallendste namen zijn Bjorn Engels, Thorgan Hazard en Guillaume Gillet. Charly Musonda Junior is er niet bij, hij is opgeroepen voor de beloften.

Met vaste waarden als Kevin De Bruyne (knie), Jan Vertonghen (knie), Vincent Kompany (kuit) en Eden Hazard (lies) geblesseerd aan de kant, was het uitkijken naar mogelijk nieuwe namen in de selectie. De meest geciteerde speler was Charly Musonda Junior. De 19-jarige middenvelder wordt sinds januari door Chelsea uitgeleend aan Betis Sevilla, waar hij meteen basisspeler werd en het uitstekend doet. Toch moet de jonge speler nog wachten op zijn debuut bij de Duivels. Hij werd wel opgeroepen voor de beloften van Enzo Scifo. 

Bjorn Engels is er voor het eerst bij. De centrale verdediger ziet zo zijn sterke prestaties van bij Club Brugge beloond worden. Thorgan Hazard en Guillaume Gillet zijn er na afwezigheid opnieuw bij. Voor het overige zitten er geen verrassende namen in de selectie van Wilmots.

785 keer bekeken