Barça negende keer op rij naar laatste 8

FC Barcelona heeft zich probleemloos geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. In Camp Nou wonnen ze met 3-1 van Arsenal. Neymar opende voor de rust de score voor Barça en na de rust zorgden Elneny, Suarez en Messi voor de eindstand. Thomas Vermaelen bleef 90 minuten op de bank.

Barcelona nam van in het begin het initiatief. De eerste kansen waren wel voor de Gunners. Özil en Elneny schoten elk een metertje naast. Net na het kwartier kwam er een reuzenkans voor Lionel Messi, maar Ospina had een schitterende reflex in huis. Een paar minuten later was het dan wel raak. Suarez zette Neymar alleen voor de Arsenal-doelman en die werkte koelbloedig af, 1-0. Arsenal kon daarna even met het hoofd boven water komen na kansjes voor Iwobi en Sanchez, maar zonder veel gevaar.

Arsenal kwam veel scherper uit de kleedkamers. Na een paar minuten schoot Iwobe in het zijnet. In de 51e minuut was het dan wel raak, Elneny scoorde met een knap schot zijn eerste Champions League-doelpunt voor Arsenal. Beide ploegen bleven kansen creëren in een aangename partij. Ospina had een knappe redding in huis op een schot van Messi, maar enkele minuten later nam Luis Suarez een bal heerlijk op de slof, 2-1. Een paar minuten na de 2-1 schoot Danny Welbeck op de dwarsligger. In de slotfase moest Ter Stegen nog twee keer goed tussenkomen op een vrije trap van Sanchez en een schot van Walcott, maar Lionel Messi legde de wedstrijd in de definitieve plooi door de 3-1 te maken.

Barcelona mag voor de negende keer op rij naar de kwartfinales en blijft 38 wedstrijden ongeslagen. Arsenal ligt er voor de zesde keer op rij uit in deze fase van de Champions League.

953 keer bekeken